0

Investing Guide at Deep Blue Group Publications: New York dethrones London som beste finanssentrum

Xyvierre Renz Guaicel 6 years ago 0
articles.economictimes.indiatimes.com
LONDON: New York erstattet London som verdens ledende finansielle sentrum for første gang, etter at byen ble rystet av en rekke skandalene og spørsmål over Storbritannias plass i EU.

New York har topplasseringen i den siste globale finansielle sentre indeksen med en "ustø, statistisk ubetydelig" to-punkts føre, ifølge Michael Mainelli, leder av Z/Yen gruppen, som sammenstiller indeksen.Konkurransen er varme opp, med Hong Kong og Singapore, to ledende asiatisk sentre, innsnevring gapet mellom seg selv og de to øverste til færre enn 30 poeng på en skala på 1000, indeksen viser.

Skandalene inkludert banker misbruker sine kunder ved å selge unødvendige forsikring, manipulering av finansielle benchmarks og handel tap, har kombinert skader byens stående, akkurat som planer for en folkeavstemning om EU-medlemskap kastet tvil om vilkårene i tilgangen til dette markedet.

Mens New York har utfordret London for pallen siden starten av indeksen, fikk en sevenpoint økning i sin vurdering den topplasseringen etter den britiske hovedstaden LED en 10-punkts nedgang, den største av alle i topp 50.

"London trenger et rykte som alle som kommer vil bli behandlet rettferdig og kan konkurrere rettferdig," i henhold til Mainelli. "Uten store innenlandske økonomien bak New York og Hong Kong, London må opptre mer som en Singapore by stat eller har støtte fra et EU innenlandske økonomien."

Indeksen, som oppdateres hvert halvår, og i dens 15th edition, er kompilert fra svar på en spørreundersøkelse. Den bruker også eksterne målere inkludert rangeringer for bestemte områder som telekommunikasjon.Indeksen, som ble først publisert i 2007, tar hensyn til fem brede områder som forretningsmiljøet, finans, infrastruktur, menneskelig kapital og omdømme. Den britiske regjeringen "er bestemt å bygge en banksektoren som øker økonomien og støtter forbrukere og bedrifter," sier statskassen.

"Det er å skape et rammeverk som fremmer en ansvarlig og bærekraftig finansbransjen, takle problemene av konkurranse og risiko." London borgermester Boris Johnson gjorde en seks dagers besøk til Kina i oktober samtidig at kansler George Osborne ledet handel oppdrag til verdens nest største økonomi.

Den britiske regjeringen tar sikte på London å bli det ledende senteret for offshore handel av kinesiske yuan og verdipapirer, og ønsker også å oppmuntre islamsk finans.

Myndighetene vil ha sitt arbeid kutte ut for å lage gode på de ambisjonene, ifølge London-baserte Z/Yen. Storbritannias forsoning og forsøk å holde nede antall innvandrere har gjort Storbritannia vises "unwelcoming" utenlandske arbeidere og besøkende, ifølge Z/Yen.

London har også lidd fordi Storbritannias plass i EU er ikke bestemt.